Bourgogne - Frankrig

De fleste forstår den ikke, mens andre får tårer i øjnene af den - så forskellig kan opfattelsen af Bourgogne være. Problemet er langt hen ad vejen, at god Bourgogne er svær at få fat på og som regel hamrende dyr. Dels kommer mange af de bedste vine aldrig til salg på vinhylden og dels er det svært at navigere rundt i Bourgognes kludetæppe af regioner, marker, producenter og ikke mindst årgange. En ting er dog simpelt i Bourgogne og det er druesorterne. Rødvin laves på Pinot Noirt og hvidvin på Chardonnay. Bourgogne er klassiske vine, produceret på klassiske metoder. Her eksperimenteres ikke med nye druesorter eller udvikling af nye smagsnuancer - målet er at skabe vin, som smager af det terroir den er et produkt af.  Bourgogne er således den region i Frankrig, med det højeste antal AOCér.  ET Vinimport har ene import af det nye Japanske hus Domaine Kuheiji der laver fremragende vine og ligesledes fra Pascal Maiziere fra Domaine Et Chateaux ... de er alle et besøg værd.